Bølgen, Tordis (2004): Kaker og desserter. Cappelen forl.
Ulltveit, G. (1999): Korn og baketradisjoner. N.W. Damm og sønn.
Osa, H. og Ulltveit, G. (1993): Norsk mat gjennom tidene. Teknologisk forlag.
Sæther, N. G. (2001): Hjertet i folkekunsten. N.W. Damm og sønn.
Winsnes, H. (1845): Lærebog i de forskjellige grene .. http:/www.dokpro.uio.no/litteratur..
Erken, H. S. (1951): Store k0kebok. H. Aschehoug & co.
Notaker, H. (1993): Ganens makt. Aschehoug forlag.
Hovig, I.E. og Notaker, H. (2004): Store norske kokebok og Appetittleksikon.
Kunnskapsforlaget/Gyldendal fakta.
Norges Bondkvinnelag (1992): Norsk mat. Landbruksforlaget.
Grøn, F. (1942): Om kostholdet i Norge fra omkring 1500-tallet og opp til vår tid. Eget forlag.
Forbruker rapporten, publisert dato 04.2001:
http://forbrukerportalen.no/tester.Vaffeljern
Henkel, Ellen N. (2003): Wunderbare Waffeln. Klartext Verlag, Essen.