Disse vaflene ble kåret til verdens beste vaffeloppskrift i 2008. Prøv den – og du vil ikke bli skuffet.
Porsjoner 6
Ingredienser
2 stk egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1 ½ dl melk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
½ ts malt kardemomme
125 g smeltet smør
Slik gjør du
Visp egg og sukker lett og ha i skummet kullturmelk, men hold igjen 1/2 dl.
Bland inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
I den siste 1/2 dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
Tid: 40 – 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 6
HER finner du også gode vaffeloppskrifter – publisert i Boligpluss